Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την αισθητική αναβάθμιση του χαμόγελού σας χάρη στα σύγχρονα υλικά τελευταίας γενιάς. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις επιλέγουν, γιατί δεν προσφέρουν μόνο διαρκή αποτελέσματα υψηλής αισθητικής αλλά διορθώνουν και μικρά προβλήματα στα μπροστινά δόντια. Στην ουσία οι όψεις είναι λεπτά στρώματα από πορσελάνη που κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή και τοποθετούνται στην επιφάνεια των μπροστινών δοντιών για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Μπορούμε να τροποποιήσουμε το χρώμα το σχήμα, το μέγεθος και το μήκος των δοντιών.

Οι όψεις χρησιμοποιούνται στις εξής περιπτώσεις:

Οι όψεις κατασκευάζονται στο εργαστήριο και για να εξασφαλίσουμε την άριστη εφαρμογή χρησιμοποιούμε αποτυπώματα ακριβείας. Χάρη στο υλικό τους προσφέρουν μια απόλυτα φυσική εμφάνιση με εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα.

Αρχικά θα κάνουμε μια εξέταση για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα που δεν θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση. Θα συζητήσουμε για τις προσδοκίες που έχετε σχετικά με την αισθητική εικόνα των δοντιών και θα διαμορφώσουμε το πλάνο μας. Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά την προετοιμασία των δοντιών που θα δεχτούν τις όψεις. Θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε μια ελάχιστη ποσότητα σμάλτου από την επιφάνεια του δοντιού ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για την αποκατάσταση, ενώ στη συνέχεια θα πάρουμε τα αποτυπώματα που θα καθοδηγήσουν τον οδοντοτεχνίτη. Όταν οι όψεις είναι έτοιμες, θα τις τοποθετήσουμε στο δόντι με ειδικό συγκολλητικό υλικό, αφού πρώτα βεβαιωθούμε για την άριστη εφαρμογή.

Οι όψεις προσφέρουν αισθητικά αποτελέσματα υψηλού επιπέδου και επιλέγουμε εμείς τον τόνο του λευκού ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Είναι μια συντηρητική λύση για ένα καλύτερο χαμόγελο, αφού δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε μεγάλη ποσότητα οδοντικού ιστού, όπως συμβαίνει π.χ. με τις στεφάνες. Οι όψεις έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι αντιστέκονται στις χρωστικές ουσίες της διατροφής και δεν αποχρωματίζονται.