Ορθοδοντική ενηλίκων

Θα θέλατε να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο αλλά σκέφτεστε ότι είναι πια αργά για ορθοδοντική θεραπεία; Κι όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε! Η Ορθοδοντική δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και εφήβους, αλλά λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά και στους ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα όλο και περισσότεροι ενήλικες αποφασίζουν να προχωρήσουν στη θεραπεία που για οποιοδήποτε λόγο δεν έκαναν όταν ήταν παιδιά. Και φυσικά οι λόγοι για μια ορθοδοντική θεραπεία στην ενήλικη ζωή δεν είναι μόνο αισθητικοί αλλά έχουν να κάνουν και με τη γενικότερη υγεία και λειτουργικότητα του στόματος. Όλα τα οφέλη της θεραπείας συνδυάζονται ώστε να σας προσφέρουν τελικά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην καθημερινή σας ζωή.

Στην ορθοδοντική ενηλίκων υπάρχουν δύο βασικοί περιορισμοί. Επειδή σε αυτή την ηλικία η ανάπτυξη των γνάθων έχει ολοκληρωθεί, δεν μπορούμε να επέμβουμε στη δομή τους όπως θα κάναμε σε ένα παιδί που βρίσκεται σε φάση σκελετικής ανάπτυξης. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε θεραπεία αν πρώτα δεν έχουμε θέσει υπό έλεγχο τυχόν περιοδοντικά προβλήματα. Κατά τα άλλα η φυσιολογική διαδικασία μετακίνησης των δοντιών παραμένει ίδια σε κάθε ηλικία.

Με την εξέλιξη της σύγχρονης Ορθοδοντικής και της τεχνολογίας, έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές θεραπείας που ξεκινούν από τα κλασικά σιδεράκια και φτάνουν μέχρι άλλες λύσεις, πιο διακριτικές από αισθητικής πλευράς.
Κατεβάστε εδώ και στείλτε μας συμπληρωμένο το
“Ιστορικό Ορθοδοντικού ασθενή”
Κατεβάστε εδώ την “Λίστα του ΟΧΙ(ή Τι να αποφεύγετε κατά την ορθοδοντική θεραπεία)

Κατεβάστε εδώ το αρχείο για την
“Διαχείριση Ανεπιθύμητων συμβάντων”